PRESSEMEDDELELSE

10. marts 2021

Roskilde Festival x WUM – En hyldest til alt det vi savner

Få den orange stemning hjem i stuen

I samarbejde med Roskilde Festival og RAGNAROCK lancerer WUM nu signaturlampen ”Roskilde Festival x WUM”, der er en hyldest til The Orange Feeling – den særlige følelse af samhørighed, frihed og fællesskab, der hvert år opleves af tusindvis af mennesker på Dyrskuepladsen i Roskilde.

”En lampe er i sagens natur meget funktionel, men vi har i dette projekt forsøgt at skabe et produkt, der taler rigtig meget til følelserne. Målet var at ramme et udtryk, der instinktivt kalder gode minder og fantastiske oplevelser frem på nethinden” fortæller Managing Partner Peter Wallbohm Olsen fra WUM. 

Og her spiller den karakteristiske orange farve, der er synonym med Roskilde Festival, en helt afgørende rolle.
”Det var vigtigt at få farven og udtrykket til at sidde ’lige i skabet’. Det er jo ikke bare en vilkårlig orange nuance. Vi valgte derfor at samarbejde med en større udenlandsk farveproducent, der kunne skabe den særlige orange Pantonefarve helt fra bunden. Til gengæld er resultatet også blevet helt som vi ønskede” fortsætter Peter Wallbohm Olsen.

Smattens Magi – 50 års aftryk af Roskilde Festival

Lanceringen af Roskilde Festival x WUM sker i forbindelse med særudstillingen ”Smattens Magi – 50 års aftryk af Roskilde Festival”, der snart kan opleves på RAGNAROCK - museet for pop, rock og ungdomskultur i Roskilde. Udstillingen omhandler Roskilde Festival set med publikums øjne. Ud fra en opdeling i fire hovedzoner, fortælles festivalens vidtforgrenede historie gennem et halvt århundrede.

WUM favner både det nye og up coming og den lokale forankring. Begge dele betyder meget for os, så det var oplagt for os at være med i projektet her. Vi synes, at det er blevet et flot resultat, der også viser et engagement og et fællesskab, som er virkelig vigtigt for festivalen, og som vi er meget taknemmelige for. Derfor giver det også god mening at koble det nye 'udtryk' med de indtryk og oplevelser, der gemmer sig i den historie, som bliver fortalt i RAGNAROCKs udstilling.” fortæller talskvinde Christina Bilde fra Roskilde Festival.

Fakta:

Roskilde Festival x WUM produceres i limited edition. Produktionen sker lokalt i Roskilde-området, bl.a. i samarbejde med WUM’s faste underleverandører i henholdsvis Svogerslev og Greve. Der er tale om klassisk dansk håndværk med særlig fokus på bæredygtighed.

Roskilde Festival x WUM forhandles af RAGNAROCK og WUM i deres respektive fysiske butikker og webshops. Salget følger særudstillingen, der åbner så snart myndighederne tillader, men eksemplarer kan allerede nu forhåndsreserveres. En del af overskuddet fra salget går til Roskilde Festival.

For yderligere information:

WUM

RAGNAROCK

Roskilde Festival

Peter Wallbohm Olsen

Stine Blegvad

press@roskilde-festival.dk

Managing Partner 

Tlf. 29368870

Presseansvarlig

stinebleg@romu.dk

https://www.roskilde-festival.dk/da/

pwo@woodumix.com

https://museumragnarock.dk/

https://woodumix.com/